Hoppa till sidans innehåll

Mälar GP 2013

28 OKT 2013 13:06
Fina resultat för DKM i Mälar GP 2013!
  • Skapad: 28 OKT 2013 13:06

Juniorer:
 
3 dansare från DKM i juniorklass: Jonas Boberg, Ebba Victorin och Felicia Löfstedt.
 
Jonas och Ebba gjorde återigen en mycket bra tävling. De lyckades upprepa bedriften från Borås GP för några veckor sedan och ta sig till final i båda sina dansgrenar, bugg och boogie woogie. Jonas och Ebba som är förstaårs-juniorer tävlar i högsta junior klass i båda disciplinerna. I boogie woogie slutade paret på en fjärde plats och fick med sig en uppflyttningspoäng. I bugg junior A blev det en femteplats.
 
Vinnare i såväl Bugg Junior A som Boogie Woogie  Junior B blev Simon Bodin och Emelie Hammarberg från dansklubben ENA Bugg & Swing, Enköping.
 
Alex Andersson (Mälardalens Dansklubb, Kolbäck) och Felicia Löfstedt går från klarhet till klarhet sedan de åter börjat dansa tillsammans vid årsskiftet, och paret klättrar högre och högre i resultatlistorna för varje tävling. I lördags blev det en 7:e placering i BWJB och en 8:e i BJA.
 
Vuxna:
 
För DKMs Jesper Boberg och Sara Victorin blev det tre pallplaceringar på lördagens tävling och de fick med sig medaljer av tre olika valörer. Det innebar att paret stod på pallen i samtliga grenar som de tävlade i.
 
Guld: Jesper och Sara gjorde sin första tävling i dubbelbugg vuxen b (högsta öppna klass) med Eleonor Kollberg från Varbergs sportdansklubb. Trots att det var trions första tävling så vann de klassen med övertygande domarsiffror.
 
Silver: En silverplats blev det för Jesper och Sara i Bugg Vuxen A Superklass. Vinnare blev Benjamin Österlund och Angelica Kjällström från Uppsala Bugg och Swing Society. 
 
Brons: En tredjeplats blev det i Boogie Woogie Vuxen A. Även här gick förstaplatsen till Benjamin och Angelica från Uppsala. Andraplatsen gick till Rasmus och Tove Holmqvist, ENA Bugg o Swing, Enköping.
 
För Jonas och Ebba är det nu hårdträning inför EM i Boogie Woogie i Enköping  23/11 2013 som gäller. Paret fick nyligen den glädjande nyheten att de är uttagna att representera Sverige i juniorlandslaget på EM. De blir således det yngsta svenska juniorparet i den duktiga skara dansare som är uttagna i år.
Uttagna till EM i Boogie Woogie Vuxna är sedan tidigare deras äldre syskon, Jesper Boberg och Sara Victorin. Även Rasmus och Tove Holmqvist ingår i skaran över duktiga svenska par som blivit uttagna till EM. För Jesper, Sara, Rasmus och Tove är det dock fler internationella tävlingar innan EM. Redan i slutet av veckan åker de till Moskva, för att på lördag tävla i World Masters i BW.
 
 
Resultaten för DKMs dansare, se nedan:
 
(Klass    placering/antal startande i klassen    *=uppflyttningspoäng    totalt antal uppflyttningspoäng för paret/trion inkl denna tävling)
 

2013-10-19  -  Mälar GP 2013 (Hallstahammar)


DVB 1 / 5 ** 2 Jesper Boberg, Eleonor Kollberg & Sara Victorin (DKM / VBGSK)

BWJB 4 / 14 * 2 Jonas Boberg & Ebba Victorin (DKM)

BWJB 7 / 14

Alex Andersson & Felicia Löfstedt (MÄLAR / DKM)

BWVA 3 / 9

Jesper Boberg & Sara Victorin (DKM)

B35B 5 / 14
2 Per-Olof Fuxgård & Anette Stendahl (DKM)

B35B 8 / 14

Björn Kjerrgren & Marie-Louise Bergström (MÄLAR / DKM)

BJA 5 / 13

Jonas Boberg & Ebba Victorin (DKM)

BJA 8 / 13

Alex Andersson & Felicia Löfstedt (MÄLAR / DKM)

B35S 5 / 8
109 Bror Järvekvist & Barbro Järvekvist (DKM)

BVB 22 / 33

Adam Biörs & Sara Ehrlund (DKM)

BVB 25 / 33

Robert Björnesjö & Ninnie Lystad (DKM / EBBA)

BVB 25 / 33

Raul Löfstedt & Isabella Lindberg (DKM)

BVS 2 / 12

Jesper Boberg & Sara Victorin (DKM)
Skribent: Daniel Holm

 Gå med i vår grupp

    på Facebook!

 

 

 

 

grasroten_190x150

         Bli sponsor gratis!

      Registrera ditt spelkort

             till DKM här!

 

Dansskor.se

10% rabatt för DKMare!!

 


Skohörnan

10% rabatt för DKMare!!

 

Postadress:
DK Mälarbuggarna - Danssport
Daniel Kalfholm, Solberga 5
64591 Strängnäs

Besöksadress:
SverigeFinska skolan, Vasbergsgatan 5
63343 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@malarbuggarna.c...

Se all info