Hoppa till sidans innehåll

SM 2013 i BRR

10 JUN 2013 21:49
Svenska Mästerskapen 2013 i BRR-danser och Tio-dans gått av stapeln i Karlstad Congress Culture Arena. Det var ett historiskt SM på så sätt att BRR-dansarna och Tio-dansarna

Det blev ytterligare ett framgångsrikt SM för Dansklubben Mälarbuggarna. 1 guld, 1 silver, 1 brons, 1 fjärdeplats, 1 femteplats, 1 sjätteplats och 1 sjundeplats kan klubbens dansare stolt visa upp. Utöver det fantastiska prestationer där dansarna tog sig till semifinal och lyckades mycket bra i den hårda konkurrensen där.
  • Uppdaterad: 28 OKT 2013 13:09

Vuxna
Guldet stod Jimmy Järvekvist och Emma Jonsson för i Rock´n´Roll vuxen. Jimmy och Emma bjöd såväl på en enastående fotrunda samt en hisnande akrobatik i akro-rundan. De försvarade således sin titel som SM-mästare från 2012.

Jimmy tävlade även i Bugg vuxen tillsammans med Nathalie Albrigtsen (Wetterrnbuggarna) där de kom på 5-e plats.

 

RV
1 Jimmy Järvekvist & Emma Jonsson DKM
2 Robin Jovliden & Sara Jonasson LBH
3 Anton Jansson & Johanna Jansson ENA

Jesper Boberg och Sara Victorin hade en mycket lyckosam helg. De tävlade tillsammans i Boogie Woogie vuxen och Bugg vuxen. Sara och Jesper placerade sig på en mycket hedrande andraplats i buggen, strax före svenska mästarna 2012 Johan Haag & Hanna Kupljen (Uppsala Bugg & Swing Society). Vann gjorde Benjamin Österlund & Angelica Källström, även de från Uppsala Bugg & Swing Society. I finalen som består av en långsam och en snabb runda, så vann Jesper och Sara den snabba rundan och kom på tredjeplats i den långsamma, vilket totalt ledde till en silvermedalj.

BV
1 Benjamin Österlund & Angelica Källström UBSS
2 Jesper Boberg & Sara Victorin DKM
3 Johan Haag & Hanna Kupljen UBSS
4 Andreas Larsson & Elizabeth Lindström RS
5 Jimmy Järvekvist & Nathalie Albrigtsen DKM / WETT

Semifinalerna i bugg i såväl vuxen som juniorklasserna utgjordes av knock-out-rundor – något som verkligen uppskattades av publiken och gav såväl ett extra spänningsmoment som en möjlighet att se de individuella dansparen bättre. Tävlingen var också den första där man tagit klivit in i dataåldern och gått ifrån bedömning på papper och manuella summeringar och resultatsammanställningar. Nu använde domarna surfplattor för bedömningarna och resultaten kunde sammanställas och presenteras för dansarna omgående efter avlutade dansheat.  Detta gjorde att tävlingen flöt på fantastiskt bra och för publiken så blev det intensivt, spännande och underhållande.

I Boogie Woogie vuxen blev det, liksom 2012, en bronsplacering for Jesper och Sara. Även här består finalerna av en långsam och en snabb runda där de hade en 3:e placering i den snabba rundan och en 5:e i den långsamma.

Vinnare även i år blev Pontus Persson och Isabella Gregorio från Borås Dansförening, före Benjamin Österlund & Angelica Källström, Uppsala Bugg & Swing Society.

BW

1 Pontus Persson & Isabella Gregorio BDF
2 Benjamin Österlund & Angelica Källström UBSS
3 Jesper Boberg & Sara Victorin DKM

Sara tävlade dessutom i Lindy Hop vuxen tillsammans med Conrad Lindström från Söderåsens Dansklubb, Blåa skor. De tog sig till final och hamnade på en 6-plats. Finalerna i Lindy Hop vuxen bestod även de av två delfinaler – den första ett Show case där dansarna dansar till egen vald musik och har egen koreografi (Till skillnad från Boogie och Bugg där all dans är okoreograferad). Den andra delen består av ett “jam” där dansarna i högt tempo, och okoregraferat, först dansar alla på golvet, sedan under ett bestämt antal takter dansar en och en i två omgångar, för att avslutningsvis dansa alla tillsammans. Fartfyllt, publikfriande och dansarna ser ut att ha väldigt roligt! Vinnare i Lindy Hop vuxen blev Pontus Persson och Isabella Gregorio, Borås Dansförening. Det blev således två guld även detta SM för Pontus och Isabella.

LHV
6 Conrad Lindström & Sara Victorin BLÅA / DKM

Juniorer
Även på juniorsidan så hade DKMs dansare ett riktigt bra SM. Jonas Boberg och Ebba Victorin gjorde sitt första SM som juniorer och gjorde det med den äran. De tävlade i Boogie Woogie junior och i Bugg junior. Bäst gick det denna gång i buggen, där de övertygade i semifinalernas knock-outrundor och tog sig till final. I final lyckades de hitta ytterligare en växel och fick nog till sin bästa bugg-runda någonsin, helt orädda för den tuffa konkurrensen. Det räckte ända till en fjärdeplats!

BJ
4Jonas Boberg & Ebba Victorin DKM
10 Alex Andersson & Felicia Löfstedt MÄLAR / DKM

Jonas och Ebba är trots sina unga år rankade bland top tio på världsrankingen i Boogie Woogie junior (9:e plats på världsrankinglistan).

http://www.wrrc-registration.com/baza/rank_menu.asp (Där Jesper och Sara just nu är rankade 6:a i världen i vuxenklassen, vilket är bästa svenska par på listan.). Den höga nivån på ett SM kan kanske tydliggöras för de som inte följer med i tävlingsdansen genom att konstatera att Sverige har 6 juniorpar på rankinglistans top tio. Jonas och Ebba hamnade precis utanför finalen, genom att placera sig på en mycket hedrande sjundeplats.

BWJ
7 Jonas Boberg & Ebba Victorin DKM
10 Alex Andersson & Felicia Löfstedt MÄLAR / DKM

Det blev även ett framgångsrikt SM för DKM-junioren Felicia Löfstedt som tävlar tillsammans med Alex Andersson från Mälardalens Dansklubb i Kolbäck. Även de tävlade i såväl Bugg Junior som Boogie Woogie Junior och tog sig till semifinal i båda disciplinerna. Två stycken 10-placeringar blev det för Felicia och Alex.

35+
Bror och Barbro Järvekvist, DKM, var ett av 86 par som tävlade i Bugg 35+. De tog sig till semifinalen och hamnade till slut på en hedrande 10-plats.Skribent: Anders Rozenbergs

 Gå med i vår grupp

    på Facebook!

 

 

 

 

grasroten_190x150

         Bli sponsor gratis!

      Registrera ditt spelkort

             till DKM här!

 

Dansskor.se

10% rabatt för DKMare!!

 


Skohörnan

10% rabatt för DKMare!!

 

Postadress:
DK Mälarbuggarna - Danssport
Daniel Kalfholm, Solberga 5
64591 Strängnäs

Besöksadress:
SverigeFinska skolan, Vasbergsgatan 5
63343 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@malarbuggarna.c...

Se all info