Hoppa till sidans innehåll

Våra Kurser, Anmälan och Schema


Bläddra ner för att komma till anmälningslänkarna! De finns under varje kursbeskrivning!

Kurser under höstterminen pågår vanligen 13 veckor.

Vårterminen är indelad i 10+10 veckor med kurser och det är separat anmälan till varje 10 veckors period (dock inte för motionsbugg).

Länk till anmälan till varje kurs finns längre ner på denna sida.

För att delta på våra kurser måste du vara medlem hos oss, annars gäller tyvärr inte vår försäkring om det inträffar en olycka.

Abolut parfymfritt på våra kurser då vissa är överkänsliga! 

 

Våra terminskurser är indelade i nivåer, från nybörjare till tävlingsklass. Det går bra att gå samma kurs fler gånger om man inte känner sig redo för nästa nivå. Parkrav vid anmälan, dock ej för motionsbugg. Saknar du danspartner kan du anmäla dig på "Saknar danspartner" så försöker vi hitta en danspartner till dig, se anmälan nedan. Vi har även en stöddansarpool, för dig som vill hjälpa till på våra kurser, se nedan. 

Kom ihåg att du har ångerrätt på våra kurser enligt konsumentsverkets regler, dvs 14 dagar efter att vi har bekräftat din anmälan. Eftersom betalning för våra terminskurser förfaller efter första prova-på tillfället så blir det ju i de flesta fall lite längre än 14 dagar. 

 

Bugg NYBÖRJARE

Detta är en grundkurs i bugg. Kursen passar dig som inte har tagit ett enda danssteg tidigare. Inga förkunskaper krävs, men kursen vänder sig också till dig som dansat förr eller någon annan stans och vill fräscha upp dina kunskaper. Du lär dig föra och följa varandra i dansen, grundsteg, takt och enkla snurrar. Den ambitiöse eleven kan gå grundkursen mer än en gång för att bli riktigt säker och förberedd inför de högre nivåerna. Parkrav vid anmälan.  

Motionsbugg ingår gratis om du anmäler dig till denna kurs!

Inga förkunskaper krävs.

Anmälan här

 

Bugg FORTSÄTTNING

Detta är en fortsättningskurs i bugg där vi ökar tempot och lär oss nya steg. Vi jobbar vidare med grunder och musikanpassning. Hitta glädjen och öka variationen i din dansstil! Denna kurs kan man med fördel gå flera gånger för att bli säker på grunderna. Minst ett halvårs buggande bör du ha i bagaget för att kliva in i denna kurs. Parkrav vid anmälan. 

Motionsbugg ingår gratis om du anmäler dig till denna kurs!

Förkunskapskrav: Nybörjare.

Anmälan här

 

Bugg AVANCERAD

Den här nivån är för dig som vill utveckla din buggteknik. Du lär dig att utveckla de stegkombinationer du redan kan och hur du kan variera dessa med nya in och utgångar samt handfattningar. Högt tempo på musiken och undervisningen. Denna kurs kan med fördel gås flera gånger. Vi förutsätter att du behärskar grundstengen, höger och vänstersnurrar i rätt placering, dansa i takt med musiken samt ha introducerats till olika stegkombinationer. Här utvecklas din dansanthet, teknik och musikanpassning. Parkrav vid anmälan.

Motionsbugg ingår gratis om du anmäler dig till denna kurs!

Förkunskapskrav: Fortsättning.

Anmälan här

 

PRIVATKURSER, Bugg och SlowBugg

Vill du/ni prova på att dansa utan att andra ser på? Dansklubben Mälarbuggarnas instruktör Raul Löfstedt kan erbjuda privatlektioner för par eller grupper som vill lära sig bugg utanför vårt ordinarie kursutbud. Ni bestämmer tillsammans med instruktören vilken tid som passar. Hur många gånger ni vill prova på bestämmer ni själva. För er som redan dansar och vill ha extra träning är detta ett bra tillfälle att utvecklas i dansen och fokusera på det just ni behöver. 250kr/timme.

This is a mailto link

072-200 28 51

 

Bugg PARTRÄNING

Du som anmäler dig till denna kurs är en van buggare och är beredd på svårare övningar och varianter. Här jobbar vi med utveckling i paret både på kort och lång sikt med fokus på musikanpassning, rörelse/teknik med olika tempon. Parkrav vid anmälan.

Motionsbugg ingår gratis om du anmäler dig till denna kurs!

Förkunskapskrav: Avancerad

Anmälan här

 

Bugg TÄVLINGSTRÄNING regional klass

Endast för regionalt tävlande eller om du vill börja tävlingsträna. Har du inte tävlat tidigare eller precis har börjat så tävlar du i R-systemet. Det finns endast en klass per gren och åldersgrupp. Se vidare information under fliken ”Tävlingssidor”. Parkrav vid anmälan. 

Motionsbugg ingår gratis om du anmäler dig till denna kurs!

Förkunskapskrav: PARTRÄNING + bedömning av instruktör.

Anmälan här

Anmälan för ej tävlande DKM

 

Bugg TÄVLINGSTRÄNING SABC-klass

Endast för tävlande i SABC-klasser (nationellt). Nationella tävlingar (N-tävlingar) - finns över hela landet och är till för de tävlingspar som är mer erfarna. Det finns tre klasser C, B, A och S för alla grenar och åldersgrupper. Se vidare information under fliken ”Tävlingssidor”. Parkrav vid anmälan. 

Motionsbugg ingår gratis om du anmäler dig till denna kurs!

Förkunskapskrav: BEDÖMNING av instruktör.

Anmälan här

Anmälan för tävlande ej DKM

 

Brantviks blandning   Nyhet

På denna kurs blir det lite gott och blandat, gammeldans, bugg, fox, slow fox, det beror på vad instruktören kan och vad gruppen som kommer vill ha. Kanske blir det några kvällar bugg och några fox, det bestämmer ni tillsammans!

Motionsbugg ingår gratis om du anmäler dig till denna kurs!

Förkunskapskrav: danserfarenhet.

Anmälan här

 

Bugg - öppen timme   Nyhet

På denna "kurs" kan du öva extra med din danspartner på just det som Ni behöver öva på. Instruktör finns på plats för att hjälpa Er med frågor ni har men kommer inte att hålla i undrvisningen.

Förkunskapskrav: inga.

Anmälan här

 

Motionsbugg

Våra pass med motionsbugg är garanterat pulshöjande andrenalinkickar. Roligt och svettigt är bara förnamnet! Här är alla välkomna och det är inget parkrav. Varierat tempo på musiken och du/ni behöver inte ha några förkunskaper. Vanligen dansar man 2 låtar och byter sen danspartner. 

Här finns ingen instruktör men om man har frågor om nånting går det bra att fråga personen som hanterar musiken.

Anmälan här

 

Medlemsavgift
Denna anmälan används om man önskar bli medlem utan att gå någon kurs. 

Anmälan här

 

Buggpasset

Här kan man träna extra med sin danspartner på det man själv känner att man behöver förbättra. Varierat tempo på musiken. Parkrav vid anmälan.

ABSOLUT PARFYMFRITT!

Anmälan här

 

Saknar danspartner

Här kan du anmäla ditt intresse för kurs om du saknar danspartner.

Skriv in vilken nivå du hade tänkt dig, när det kommer in någon person med samma nivå intresse så skickar vi mejl till er båda så kan ni ta kontakt och bestämmer själva om ni vill dansa ihop.

Anmälan här

 

Stöddansarpoolen

Här kan du anmäla ditt intresse om du vill vara med i stöddansarpoolen. Stöddansare kan du vara den termin du betalar för din egen kurs/motionsbugg och samtidigt kan tänka dig att ställa upp som stöddansare på en lägre kursnivå för en annan medlem som inte har någon danspartner att anmäla sig med. Vi matchar ihop er och ni anmäler er som par på kursen ni valt. Du som stöddansare betalar inte för kursen. Vidare instruktioner följer i anmälan. 

Anmälan här

 

Hopp-in dansare

I lokalen finns en lista där man kan skriva upp sig om man vill bli kontaktad av folk som saknar danspartner bara för en kväll, om de har blivit sjuka eller liknande.

Du som saknar danspartner tillfälligt kan ringa någon på listan.

Uppdaterad: 10 SEP 2018 15:55
Skribent: Daniel Kalfholm

Vill Du visa upp

Mälarbuggarna?

  Då har vi en

uppvisningsgrupp

 på FB Du borde

  gå med i!

 

 

 

 

grasroten_190x150

         Bli sponsor gratis!

      Registrera ditt spelkort

             till DKM här!

 

Dansskor.se

10% rabatt för DKMare!!

 


Skohörnan

10% rabatt för DKMare!!

 

Postadress:
DK Mälarbuggarna - Danssport
Daniel Kalfholm, Solberga 5
64591 Strängnäs

Besöksadress:
SverigeFinska skolan, Vasbergsgatan 5
63343 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info